søndag 1. november 2009

Problemer under debatt

Overalt i samfunnet i dag blir forskjellige situasjoner og problemer tatt opp under debatt, og det er mange faktorer som "bringer problemene til bordet". Litteraturen er ofte et sted hvor problemer blir debattert og diskutert, men hva bør egentlig bli tatt opp under debattene?

I den verden vi lever i i dag, er det mange forskjellige problemer som oppstår hele tiden. Dette kan være samfunnsproblemer, raseforskjeller, krig ol. Men det jeg syns burde bringes opp under debatter i litteraturen er de problemene som ikke blir belyst nok. Noen problemer blir det nesten skapt "storm" rundt i litteraturen, mens andre viktige problemer blir glemt. Jeg syns man skal fokusere mere på å få frem viktige saker, sette lys på problemer man kanskje egentlig bare vil glemme, og ikke alltid bare "møte" de probleme vi vet vi klarer å takle. Det finnes mye grusomt ute i verden, og man har en tendens til og ikke ville prate, høre eller lese om de man ser på som mest ille. Derfor mener jeg at de probleme som burde bli tatt frem gjennom debatt i litteraturen i våre dager, er de probleme som vi ikke hører mye til, de som trenger å bli hørt!

1 kommentar:

  1. Halloen Tina.

    Jeg synes dette var et veldig godt innlegg. Det starter bra med en fin innledning og presentering av problemstillingen din, og avslutter enda bedre med en god drøfting. Jeg kan se at du har tenkt godt og nøye om hva du synes litteraturen burde sette i lys, altså dagens problemer.

    Til slutt et lite spørsmål:
    Hvilke samfunnsproblemer synes du burde settes under debatt? Terrorisme, fattigdom, religionskriger..?

    Mvh. Tora L G Hansen

    SvarSlett